Veelgestelde vragen

Wat is het programma/tijdschema van de IRONMAN Weekend Westfriesland?
In het weekend van 24 t/m 26 september staat het IRONMAN Weekend Westfriesland op de planning. Het gehele weekend staat in het teken van de triatlonsport, waarbij ongeveer 3000 deelnemers over verschillende wedstrijden aan de start zullen verschijnen.

Het gehele tijdschema is hier te vinden.

Wat zijn de parcoursen van de verschillende wedstrijden in het IRONMAN Weekend Westfriesland?
Omdat de wedstrijden verschillende afstanden kennen, zijn er ook verschillende routes in overleg met de gemeenten en de provincie uitgezet.
De parcoursen zijn als volgt:
IRONKIDS
NightRun
IRONMAN 5150 Westfriesland
IRONMAN 4:18:4 Westfriesland
IRONMAN 70.3 Westfriesland

Welke wegen rondom mijn huis zijn afgesloten?
De wegen van het parcours (zowel fiets- als loopparcours) worden afgesloten, zodat atleten veilig hun wedstrijd kunnen racen. Op verschillende plekken zijn officiële verkeersregelaars en evenementenregelaars om het verkeer te begeleiden of tegen te houden.

Om te kunnen zien of uw weg is afgesloten, kunt u de verschillende parcoursen bekijken.

Op de verkeersplannen kunt u zien door welke straten het parcours gaat en waar een verkeersregelaar of een evenementenregelaar wordt ingezet.

Op welke tijdstippen zijn de wegen afgesloten?
Om te kunnen zien op welk tijdstip uw weg is afgesloten, kunt u bij de verschillende verkeersplannen kijken. Op de verkeersplannen met de vooraankondigingsborden kunt u zien op welke tijdstippen de weg is afgesloten. De vooraankondigingsborden worden twee weken voorafgaand aan het evenement geplaatst, zodat u er al in een eerder stadium aan wordt herinnerd.

Geldt er een parkeerverbod voor mijn straat?
Er gelden geen parkeerverboden tijdens de IRONMAN 70.3 Westfriesland.

Kan ik mijn auto langs het parcours parkeren?
Ja dit kan. Woont u aan of binnen het parcours en moet u toch weg? Dan adviseren wij om uw auto buiten het parcours te parkeren.

Is mijn huis/bedrijf bereikbaar tijdens de afsluittijden/wedstrijd?
Te voet en met de fiets aan de hand is uw huis of bedrijf ten alle tijden bereikbaar.

De deelnemers fietsen en hardlopen op de meeste plekken op de openbare weg die wordt afgesloten middels hekken en verkeersregelaars. Er komt geen parkeerverbod, maar auto’s die geparkeerd staan aan het parcours kunnen tijdens de wedstrijd niet weg.

Zijn er oversteekpunten op het loopparcours?
Op een aantal punten op het loopparcours zijn oversteekpunten te vinden. Deze punten staan duidelijk aangegeven langs het parcours. Dit geldt alleen voor het loopparcours in de binnenstad van Hoorn.

Ik heb de bewonersbrief niet ontvangen.
De bewonersbrieven worden uiterlijk 12 september verspreid. Mocht u geen bewonersbrief hebben ontvangen, dan kunt u deze nalezen op onze website.

Kan ik mijn huis te voet of per fiets bereiken?
Als atleten over de weg racen, dan kunt u te voet of met de fiets aan de hand uw huis bereiken. In sommige gevallen kan het wel langer duren voordat u een oversteek kunt maken op het parcours. Wij vragen hiervoor uw begrip en vragen u om alert te zijn bij het oversteken. De snelste atleten op het fietsparcours kunnen met 40+ km/uur passeren.

Er woont iemand op mijn adres die ten alle tijden naar het ziekenhuis of een andere medische instelling moet kunnen geraken.
U kunt hiervoor contact met de organisatie opnemen. Samen zoeken we naar een gepaste oplossing, zodat u veilig naar het ziekenhuis of andere medische instelling kunt geraken. U kunt bellen met het telefoonnummer +31 (0)34 351 18 09, wat op kantoortijden te bereiken is tussen 9.00 en 18.00 uur. Op wedstrijddagen is dit nummer ten alle tijden bereikbaar.  

Kan ik de atletengids inzien?
De atletengids, met alle uitgebreide informatie over de wedstrijd is op de website gepubliceerd. Klik hier om de atletengids in te zien, klik vervolgens op het kopje ‘Athlete Guide’ of ‘Atletengids’.